Υλικά για 12:
Πεκάν
- 2 φλιτζάνια πεκάν
- 2 κ.σ. λάδι καρύδας
- 2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας ή εναλλακτικά καστανή ζάχαρη
Επικάλυψη Σοκολάτας
- ½ φλιτζάνι κομματάκια μαύρης σοκολάτας
- 1 κ.σ λάδι καρύδας
- Ρίξτε θαλασσινό αλάτι, εάν θέλετε
Εκτέλεση:
- Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Τοποθετούμε τα πεκάν ομοιόμορφα στο ταψί.
- Λιώνουμε το λάδι καρύδας σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε με τη ζάχαρη καρύδας μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα πεκάν. Με τα χέρια, ρίχνουμε τα πεκάν μέχρι να καλυφθούν πλήρως. Τοποθετούμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα πεκάν.
- Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο. Ρίχνουμε τα πεκάν σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε τα κομματάκια μαύρης σοκολάτας και το λάδι καρύδας σε βήματα των 30 δευτερολέπτων, ανακατεύουμε ανάμεσα σε κάθε βήμα.
- Μόλις γίνει λείο και κρεμώδες, ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας πάνω από τα πεκάν σε ένα μεγάλο μπολ. Χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι για να καλύψουμε πλήρως τα πεκάν. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε το κουτάλι για να ρίξουμε τα πεκάν σε μικρά κομμάτια σε ένα ξεχωριστό καθαρό τηγάνι.
- Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία για όλα τα πεκάν. Θα πρέπει να έχουμε 10 έως 12 συστάδες πεκάν στο τέλος. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω θαλασσινό αλάτι.
- Τοποθετούμε το τηγάνι στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή μέχρι να κρυώσει και να σκληρύνει η σοκολάτα.