Υλικά για 2:
• 4 φλιτζάνια ρύζι κουνουπιδιού
• 1/2 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
• 2 αυγά
• 1/3 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
• 1/4 κ.γλ. μαύρο πιπέρι
• 1 κ.γλ. βούτυρο
• 2 ώριμα αβοκάντο πολτοποιημένα
• 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε φέτες

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κουνουπίδι και το θαλασσινό αλάτι. Αφήνουμε για 20 λεπτά.
3. Χρησιμοποιούμε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας για να στύψουμε το κουνουπίδι για να αφαιρέσουμε την υγρασία.
4. Βάζουμε το κουνουπίδι στον κάδο του μίξερ και προσθέστε τα αυγά, το αλεύρι αμυγδάλου, το τυρί και το μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
5. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι από το μείγμα στο έτοιμο φύλλο ψησίματος και σχηματίζουμε ένα τετράγωνο απλώνοντάς το. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα για να δημιουργήσουμε 4 φέτες συνολικά.
6. Ψήνουμε για 25 λεπτά και μετά κρυώνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά.
7. Αλείφουμε ένα τηγάνι με βούτυρο και λιώνουμε σε μέτρια φωτιά.
8. Όσο ζεσταίνεται το τηγάνι, αλείφουμε μια φέτα ψωμί από κουνουπίδι με πουρέ αβοκάντο, μερικές φέτες ντομάτα και από πάνω μια άλλη φέτα ψωμί κουνουπιδιού.
9. Προσθέτουμε το σάντουιτς στο ζεστό τηγάνι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά από την πλευρά, ή μέχρι να ροδίσει. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο ψωμί και σερβίρουμε ζεστό.