Υλικά για 2 άτομα:

  • 2 λάιμ
  • 2κ.γλ. κύμινο
  • 2κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 200γρ μανιτάρια πορτομπέλο
  • 4 λευκές τορτίγιες
  • 1 χούφτα κόλιανδρο, μόνο τα φύλλα
  • 120γρ φέτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι αλεσμένο
  • 1κγλ. λάδι ή ηλιέλαιο

Προετοιμασία: 10λεπτά

Εκτέλεση: 15λεπτά

 Σε ένα μπολ τρίβουμε το ξύσμα από 1 λάιμ και το στύβουμε. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο κύμινο και καπνιστή πάπρικα, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει μια πάστα.

Καθαρίζουμε το κόκκινο κρεμμύδι, το κόβουμε σε 8 φέτες και το προσθέτουμε στο μπολ. Κόβουμε τις πιπεριές  και τα μανιτάρια πορτομπέλο σε χοντρές λωρίδες και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ. Ανακατεύουμε τα λαχανικά και τα περιχύνουμε με την πάστα μπαχαρικών.

Ανάβουμε το φούρνο στους 140°C στον αέρα. Ανοίγουμε τη συσκευασία με τις τορτίγιες και τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα. Βάλτε τα στο φούρνο να ζεσταθούν όσο μαγειρεύετε τα λαχανικά.

Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά, προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Βγάζουμε τις τορτίγιες από το φούρνο και μοιράζουμε τα λαχανικά στις τορτίγιες. Θρυμματίζουμε από πάνω τους τη φέτα, ρίχνουμε τα φύλλα κόλιανδρου, τυλίγουμε και σερβίρουμε με λάιμ για στύψιμο.