Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου ασπρισμένο αμύγδαλο
  • 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 φλιτζάνι βούτυρο ή vegan βούτυρο, μαλακωμένο
  • 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το σιρόπι σφενδάμου και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα, διπλώνουμε τα κομματάκια σοκολάτας σας.

Πλάθουμε 6 μεγάλες ή 12 μικρές μπάλες ζύμης. Τοποθετούμε στο στρωμένο φύλλο και πιέζουμε προς τα κάτω σε σχήμα μπισκότου. Ψήνουμε τα μπισκότα για 10-12 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να χρυσίζουν γύρω από τις άκρες.

Βγάζουμε από το φούρνο και κρυώνουμε στο ταψί.