Ετοιμασία 15 λεπτά | Μαγείρεμα 50 λεπτά | Kcal 183 | Λίπη(g) 10 | Υδατάνθρακες(g) 22 | Πρωτεΐνη(g) 3

 

12 Μερίδες

250 γρ. γλυκοπατάτα
400γρ. κονσέρβα μαύρα φασόλια,
στραγγισμένο
½ φλιτζάνι (60γρ.) καρύδια
100 γρ. ζάχαρη καρύδας
100νγρ. μαύρη σοκολάτα,
ψιλοκομμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Οδηγίες Παρασκευής

1. Καθαρίζουμε, ψιλοκόβουμε και βράζουμε τις γλυκοπατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

2. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180°C και ετοιμάζουμε μια φόρμα ψησίματος 28x18cm στρωμένη με χαρτί ψησίματος.

3. Τοποθετούμε τις κρύες γλυκοπατάτες, τα μαύρα φασόλια, τα καρύδια, τη ζάχαρη και τη σοκολάτα σε ένα μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ξανά.

4. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 50 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε σχάρα, πριν το κόψουμε σε 12 τετράγωνα. Αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Θα ήθελες να λαμβάνεις τις πιο πρόσφατες συνταγές και τα άρθρα μου απευθείας στο email σου; Κάνε εγγραφή στο Newsletter μου!

Με την εγγραφή σου στο newsletter μου, συμφωνείς με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου μου.

Μοιράσου αυτό το άρθρο στα αγαπημένα σου Social Media!

Κάνε μια νέα αρχή

Επικοινώνησε μαζί μου

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα και θα επικοινωνήσω μαζί σου το συντομότερο δυνατόν! Εναλλακτικά, κάλεσε με στο τηλέφωνο 6943062932 (07:00 – 19:00) ή πολύ απλά μπορείς να μου στείλεις μήνυμα σε whats app και viber.