Ετοιμασία 15 λεπτά | Μαγείρεμα 50 λεπτά | Kcal 183 | Λίπη(g) 10 | Υδατάνθρακες(g) 22 | Πρωτεΐνη(g) 3
12 Μερίδες
250 γρ. γλυκοπατάτα
400γρ. κονσέρβα μαύρα φασόλια,
στραγγισμένο
½ φλιτζάνι (60γρ.) καρύδια
100 γρ. ζάχαρη καρύδας
100 γρ. μαύρη σοκολάτα,
ψιλοκομμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Οδηγίες Παρασκευής
1. Καθαρίζουμε, ψιλοκόβουμε και βράζουμε τις γλυκοπατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
2. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180°C και ετοιμάζουμε μια φόρμα ψησίματος 28x18cm στρωμένη με χαρτί ψησίματος.
3. Τοποθετούμε τις κρύες γλυκοπατάτες, τα μαύρα φασόλια, τα καρύδια, τη ζάχαρη και τη σοκολάτα σε ένα μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ξανά.
4. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 50 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε σχάρα, πριν το κόψουμε σε 12 τετράγωνα. Αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο.