Ετοιμασία 10 λεπτά | Μαγείρεμα 50 λεπτά | Kcal 154 | Λίπη(g) 2 | Υδατάνθρακες(g) 34 | Πρωτεΐνη(g) 3
8 Μερίδες
3 αυγά
¾ φλιτζάνι (150 γρ.) ζάχαρη καρύδας
1 φλιτζάνι (230 γρ.) πουρέ κολοκύθας
2 κουτ. κανέλα
1 φλιτζάνι (125 γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Οδηγίες Παρασκευής
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά και τη ζάχαρη. Χτυπάμε με μίξερ χειρός για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να τριπλασιαστεί σε όγκο. Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και την κανέλα και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα καλά.
3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε πολύ απαλά.
4. Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκ. και αδειάζουμε τη ζύμη σε αυτήν. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.
5. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. Αποθηκεύουμε το κέικ σε αεροστεγές δοχείο.