Υλικά για 3:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 0,5 φλιτζάνι καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 0,5 φλιτζάνι σέλινο, κομμένο σε κύβους
  • 0,5 φλιτζάνι κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 100γρ μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 0,5 κ.σ. φρέσκο ​​θυμάρι, ψιλοκομμένο ή 1 1/2 κ.γλ. αποξηραμένο
  • 0,5 φλιτζάνι άψητο ρύζι ή 1 1/2 φλιτζάνι μικρά ζυμαρικά
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε τη μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα καρότα, το σέλινο, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε θυμάρι και σοτάρουμε. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Προσθέτουμε το ρύζι (ή τα ζυμαρικά) και μαγειρεύομε μέχρι να μαλακώσουν. Περίπου 20 λεπτά για το ρύζι και 15 για τα ζυμαρικά.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο σε κύβους και καρυκεύματα εάν χρειάζεται.