Υλικά για 3:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 0,5 φλιτζάνι καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 0,5 φλιτζάνι σέλινο, κομμένο σε κύβους
  • 0,5 φλιτζάνι κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 100γρ μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 0,5 κ.σ. φρέσκο ​​θυμάρι, ψιλοκομμένο ή 1 1/2 κ.γλ. αποξηραμένο
  • 0,5 φλιτζάνι άψητο ρύζι ή 1 1/2 φλιτζάνι μικρά ζυμαρικά
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε τη μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα καρότα, το σέλινο, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε θυμάρι και σοτάρουμε. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Προσθέτουμε το ρύζι (ή τα ζυμαρικά) και μαγειρεύομε μέχρι να μαλακώσουν. Περίπου 20 λεπτά για το ρύζι και 15 για τα ζυμαρικά.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο σε κύβους και καρυκεύματα εάν χρειάζεται.

Θα ήθελες να λαμβάνεις τις πιο πρόσφατες συνταγές και τα άρθρα μου απευθείας στο email σου; Κάνε εγγραφή στο Newsletter μου!

Με την εγγραφή σου στο newsletter μου, συμφωνείς με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου μου.

Μοιράσου αυτό το άρθρο στα αγαπημένα σου Social Media!

Κάνε μια νέα αρχή

Επικοινώνησε μαζί μου

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα και θα επικοινωνήσω μαζί σου το συντομότερο δυνατόν! Εναλλακτικά, κάλεσε με στο τηλέφωνο 6943062932 (07:00 – 19:00) ή πολύ απλά μπορείς να μου στείλεις μήνυμα σε whats app και viber.