Ετοιμασία 10 λεπτά | Μαγείρεμα 20 λεπτά | Kcal 189 | Λίπη(g) 6 | Υδατάνθρακες(g) 26 | Πρωτεΐνη(g) 10

 

 

4 Μερίδες

2 φλιτζάνια (400 γρ.) φακές μαγειρεμένες
1 φλιτζάνι (60 γρ.) φρέσκο μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κ.γ. ελαιόλαδο
1 κουτ. αλάτι

 

Οδηγίες Παρασκευής

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός από το αλεύρι) σε πολυμίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2. Ρίχνουμε το αλεύρι και στη συνέχεια πλάθουμε το μείγμα σε μπουρεκάκια, χρησιμοποιώντας μια μεγάλη κουταλιά της σούπας μείγμα για κάθε φαλάφελ. Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 18-20 λεπτά.

Τα φαλάφελ μπορούν να αποθηκευτούν στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.

Θα ήθελες να λαμβάνεις τις πιο πρόσφατες συνταγές και τα άρθρα μου απευθείας στο email σου; Κάνε εγγραφή στο Newsletter μου!

Με την εγγραφή σου στο newsletter μου, συμφωνείς με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου μου.

Μοιράσου αυτό το άρθρο στα αγαπημένα σου Social Media!

Κάνε μια νέα αρχή

Επικοινώνησε μαζί μου

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα και θα επικοινωνήσω μαζί σου το συντομότερο δυνατόν! Εναλλακτικά, κάλεσε με στο τηλέφωνο 6943062932 (07:00 – 19:00) ή πολύ απλά μπορείς να μου στείλεις μήνυμα σε whats app και viber.