Ετοιμασία 10 λεπτά | Μαγείρεμα 20 λεπτά | Kcal 189 | Λίπη(g) 6 | Υδατάνθρακες(g) 26 | Πρωτεΐνη(g) 10
4 Μερίδες
2 φλιτζάνια (400 γρ.) φακές μαγειρεμένες
1 φλιτζάνι (60 γρ.) φρέσκο μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κ.γ. ελαιόλαδο
1 κουτ. αλάτι
Οδηγίες Παρασκευής
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός από το αλεύρι) σε πολυμίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Ρίχνουμε το αλεύρι και στη συνέχεια πλάθουμε το μείγμα σε μπουρεκάκια, χρησιμοποιώντας μια μεγάλη κουταλιά της σούπας μείγμα για κάθε φαλάφελ. Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 18-20 λεπτά.
Τα φαλάφελ μπορούν να αποθηκευτούν στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.