Ετοιμασία 10 λεπτά | Μαγείρεμα 20 λεπτά | Kcal 189 | Λίπη(g) 6 | Υδατάνθρακες(g) 26 | Πρωτεΐνη(g) 10
4 Μερίδες
2 φλιτζάνια (400 γρ.) φακές μαγειρεμένες
1 φλιτζάνι (60 γρ.) φρέσκο μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κ.γ. ελαιόλαδο
1 κουτ. αλάτι
Οδηγίες Παρασκευής
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F (180°C). Ανακατέψτε όλα τα υλικά (εκτός από το αλεύρι) σε πολυμίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το μείγμα πρέπει να μοιάζει με ημίξηροψίχουλα και πρέπει να συγκρατούνται όταν πιέζονται.
2. Ρίξτε το αλεύρι και στη συνέχεια πλάστε το μείγμα σε μπουρεκάκια, χρησιμοποιώντας μια μεγάλη κουταλιά της σούπας μείγμα για κάθε φαλάφελ. Τοποθετήστε σε ταψί και ψήστε στο φούρνο για 18-20 λεπτά.
3. Σερβίρετε ζεστό ή κρύο σε σαλάτες, σάντουιτς, πόκαμπολ, με ντιπ. Τα φαλάφελ μπορούν να αποθηκευτούν στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.