Ετοιμασία 5 λεπτά | Μαγείρεμα 20 λεπτά | Kcal 295 | Λίπη(g) 18 | Υδατάνθρακες(g) 16 | Πρωτεΐνη(g) 19
4 Μερίδες
4 πατάτες baby, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι (120 γρ.) κατεψυγμένα μπιζέλια
8 αυγά
85 γρ. κατσικίσιο τυρί,
120γρ. ρόκα
1 κ.γ. ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Οδηγίες Παρασκευής
1. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι 20 εκ. σε μέτρια φωτιά, αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Μαγειρέψτε το πατάτα σε φέτες 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνει ελαφριά χρυσό και τρυφερό. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και αφήνουμε στην άκρη.
2. Βάλτε τον κατεψυγμένο αρακά σε ένα μπολ με ζεστό νερό και αφήστε το να ξεπαγώσει μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε καλά.
3. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά σε ένα μεσαίο μπολ και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
4. Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια φωτιά. Τοποθετούμε τη μισή πατάτα στο τη βάση του τηγανιού. Από πάνω ρίχνουμε τον μισό αρακά και το μισό κατσικίσιο τυρί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία στρώσης άλλη μια φορά και μετά περιχύνουμε τα αυγά να καλύψουν την πατάτα. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει σχεδόν το αυγό.
5. Κόβουμε τη φριτάτα σε φέτες και σερβίρουμε.