Ετοιμασία 5 λεπτά | Μαγείρεμα 20 λεπτά | Kcal 295 | Λίπη(g) 18 | Υδατάνθρακες(g) 16 | Πρωτεΐνη(g) 19

 

4 Μερίδες

4 πατάτες baby, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι (120 g) κατεψυγμένα μπιζέλια
8 αυγά
3 ουγκιές. (85 g) κατσικίσιο τυρί,
θρυμματίστηκε
4 ουγκιές. (120g) πύραυλος
1 κ.γ. ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

 

Οδηγίες Παρασκευής

1. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι 7,8 ιντσών (20 εκ.) σε μέτρια φωτιά, αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Μαγειρέψτε το πατάτα σε φέτες 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνει ελαφριά χρυσό και τρυφερό. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και αφήνουμε στην άκρη.

2. Εν τω μεταξύ, βάλτε τον κατεψυγμένο αρακά σε ένα μπολ με ζεστό νερό και αφήστε το να ξεπαγώσει μέχρι να μαλακώσουν τα μπιζέλια. Στραγγίζουμε καλά.

3. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά σε ένα μεσαίο μπολ. σεζόν σε γεύση με αλάτι και πιπέρι.

4. Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια. Αραδιάζουμε τη μισή πατάτα στο τη βάση του τηγανιού. Από πάνω ρίχνουμε τον μισό αρακά και το μισό κατσικίσιο τυρί. Επαναλάβετε τη διαδικασία στρώσης άλλη μια φορά και μετά περιχύνουμε τα αυγά να καλυφθούν πατάτα. Μαγειρέψτε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει σχεδόν το αυγό.

5. Τοποθετούμε κάτω από τη σχάρα για 5 λεπτά, μέχρι το αυγό να είναι μόλις τοποθετημένο από πάνω. Κόβουμε τη φριτάτα σε φέτες και σερβίρουμε.

Θα ήθελες να λαμβάνεις τις πιο πρόσφατες συνταγές και τα άρθρα μου απευθείας στο email σου; Κάνε εγγραφή στο Newsletter μου!

Με την εγγραφή σου στο newsletter μου, συμφωνείς με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου μου.

Μοιράσου αυτό το άρθρο στα αγαπημένα σου Social Media!

Κάνε μια νέα αρχή

Επικοινώνησε μαζί μου

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα και θα επικοινωνήσω μαζί σου το συντομότερο δυνατόν! Εναλλακτικά, κάλεσε με στο τηλέφωνο 6943062932 (07:00 – 19:00) ή πολύ απλά μπορείς να μου στείλεις μήνυμα σε whats app και viber.