Υλικά για 4:

  • 200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά και 300 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ, μουλιασμένο για ½ ώρα σε νερό και στραγγισμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη και στραγγισμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη στο ψιλό του τρίφτη (προαιρετικά)
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι

Για τη σούπα λαχανικών:

  • 4κ.σ. ελαιόλαδο
  • ¼  σελινόριζα
  • 2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 2 πιπεριές
  • 2κολοκυθάκια
  • Τζίντζερ (όσο θέλετε)

Εκτέλεση:

Για τα γιουβαρλάκια: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και τα ζυμώνουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν τα υλικά και οι γεύσεις. Τα πλάθουμε σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού και τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο.

Για τη σούπα λαχανικών: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις 2κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά ανακατεύοντας για 2-3λ. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών (ή νερό) και το αφήνουμε να πάρει βράση.

Στη συνέχεια, μειώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια και μόλις πέσει ο βρασμός προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα, και σιγοβράζουμε το φαγητό μας για 35-40λ. περίπου.

Μόλις τα γιουβαρλάκια μας είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε, αλέθουμε τα λαχανικά μας με ένα ραδβομπλέντερ – προσθέτοντας το τζί ντζερ μας, προσθέτουμε ξανά τα γιουβαρλάκια και απολαμβάνουμε.