Ετοιμασία 10 λεπτά | Μαγείρεμα 30 λεπτά | Kcal 136 | Λίπη(g) 8 | Υδατάνθρακες(g) 15 | Πρωτεΐνη(g) 3
16 Μερίδες
2 φλιτζάνια (160 g) τυλιγμένη βρώμη
1 φλιτζάνι (115 γρ.) καρύδια, ψιλοκομμένα
1 κ.γ. κανέλα
4 κ.σ. Βουτυρο Αμυγδαλου
½ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
άλας
Οδηγίες Παρασκευής
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 325°F (160°C) και στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
2. Ανακατεύουμε τη βρώμη, τα καρύδια και την κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι.
3. Στη συνέχεια, προσθέστε το βούτυρο αμυγδάλου και το σιρόπι σφενδάμου, ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά και να κολλήσουν.
4. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από το ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Βγάζουμε το ταψί, ανακατεύουμε το μείγμα να σπάσει λίγο και ξαναβάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 10-12 ακόμα
λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
5. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το τοποθετούμε σε μία σχάρα για να κρυώσει. Μόλις κρυώσει αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο για έως και μία εβδομάδα.