Ετοιμασία 10 λεπτά | Μαγείρεμα 30 λεπτά | Kcal 136 | Λίπη(g) 8 | Υδατάνθρακες(g) 15 | Πρωτεΐνη(g) 3
16 Μερίδες
160γρ βρώμη
115 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
1 κ.γ. κανέλα
4 κ.σ. Βουτυρο Αμυγδαλου
½ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
αλάτι
Οδηγίες Παρασκευής
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C και στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί.
2. Ανακατεύουμε τη βρώμη, τα καρύδια και την κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι.
3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο αμυγδάλου και το σιρόπι σφενδάμου, ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά και να κολλήσουν.
4. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από το ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Βγάζουμε το ταψί, ανακατεύουμε το μείγμα να σπάσει λίγο και ξαναβάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 10-12 ακόμα λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
5. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το τοποθετούμε σε μία σχάρα για να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο για έως και μία εβδομάδα.