Υλικά για 6:

  • 1 κονσέρβα (800gr) ρεβίθια, πλυμένα και στραγγισμένα
  • 5 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 2 κ.σ. vegan pesto βασιλικού, προαιρετικό, αλλά συνιστάται – μπορείτε να το αγοράσετε ή να το φτιάξετε μόνοι σας, παρακάτω συνταγή
  • μισό χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2-3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο θαλασσινό αλάτι, για γεύση

Vegan Πέστο Βασιλικού:

  • 150 γρ. κουκουνάρι, ή άλλους ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα, κάσιους ή καρύδια
  • 40 γρ. φρέσκο ​​βασιλικό
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 20γρ. διατροφική μαγιά
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, όσο χρειάζεται
  • θαλασσινό αλάτι και πιπέρι, για γεύση

Εκτέλεση

Πώς να φτιάξουμε ωμό vegan πέστο βασιλικού:

  1. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε γουδί και γουδοχέρι είτε επεξεργαστή τροφίμων για να φτιάξουμε το πέστο. Για μικρότερες ποσότητες, όπως αυτή, προτείνω να χρησιμοποιήσετε γουδί και γουδοχέρι.
  2. Ψήνουμε τους ξηρούς καρπούς για ένα ή δύο λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς στο γουδί και τους πολτοποιούμε. Προσθέτουμε τα άλλα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο, και τα πολτοποιούμε μέχρι να αποκτήσουν μια υφή σαν πάστα.
  4. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, μέχρι να γίνει η σωστή υφή.

Χούμους Πέστο Βασιλικού:

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων σας.
  2. Επεξεργαζόμαστε σε υψηλή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι το χούμους να γίνει εξαιρετικά απαλό.
  3. Προσθέτουμε λίγο παγωμένο νερό για να γίνει όσο λείο θέλουμε.
  4. Σερβίρουμε και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.