Υλικά για 6:
- 1 κονσέρβα (800gr) ρεβίθια, πλυμένα και στραγγισμένα
- 5 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 2 κ.σ. vegan pesto βασιλικού, προαιρετικό, αλλά συνιστάται – μπορείτε να το αγοράσετε ή να το φτιάξετε μόνοι σας, παρακάτω συνταγή
- μισό χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 2-3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο θαλασσινό αλάτι, για γεύση
Vegan Πέστο Βασιλικού:
- 150 γρ. κουκουνάρι, ή άλλους ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα, κάσιους ή καρύδια
- 40 γρ. φρέσκο βασιλικό
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 20γρ. διατροφική μαγιά
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, όσο χρειάζεται
- θαλασσινό αλάτι και πιπέρι, για γεύση
Εκτέλεση
Πώς να φτιάξουμε ωμό vegan πέστο βασιλικού:
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε γουδί και γουδοχέρι είτε επεξεργαστή τροφίμων για να φτιάξουμε το πέστο. Για μικρότερες ποσότητες, όπως αυτή, προτείνω να χρησιμοποιήσετε γουδί και γουδοχέρι.
- Ψήνουμε τους ξηρούς καρπούς για ένα ή δύο λεπτά.
- Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς στο γουδί και τους πολτοποιούμε. Προσθέτουμε τα άλλα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο, και τα πολτοποιούμε μέχρι να αποκτήσουν μια υφή σαν πάστα.
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο, μέχρι να γίνει η σωστή υφή.
Χούμους Πέστο Βασιλικού:
- Βάζουμε όλα τα υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων σας.
- Επεξεργαζόμαστε σε υψηλή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι το χούμους να γίνει εξαιρετικά απαλό.
- Προσθέτουμε λίγο παγωμένο νερό για να γίνει όσο λείο θέλουμε.
- Σερβίρουμε και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.