Υλικά για 4:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • ¼ λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.σ. λάδι, ή όσο χρειάζεται

Εκτέλεση:

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο αλάτι, αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά. Σχηματίζουμε μικρά κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ.

Βήμα 3

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν οι κεφτέδες, περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 4

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε σχήματα νουντλς.

Βήμα 5

Ζεσταίνουμε τη σάλτσα ντομάτας σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε, σκεπασμένο, μέχρι να ζεσταθούν και να γίνουν  ομοιόμορφα η σάλτσα και τα κεφτεδάκια, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας σκεπασμένο.

Βήμα 6

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και τα κεφτεδάκια.