Ετοιμασία 10 λεπτά | Μαγείρεμα 25 λεπτά | Kcal 320 | Λίπη(g) 23 | Υδατάνθρακες(g) 10 | Πρωτεΐνη(g) 20

 

 

4 Μερίδες

14 ουγκιές. (400 γρ.) άπαχος χοιρινός κιμάς
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια (480 ml) πασπάτα
¼ φλιτζάνι (15 g) φύλλο μαϊντανού,
ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

 

Οδηγίες Παρασκευής

1. Τοποθετούμε το χοιρινό κιμά σε ένα μέτριο μπολ, αλατοπιπερώνουμε. Προσθέστε το σκόρδο και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να ανακατέψετε καλά. Χρησιμοποιώντας 1 κουταλιά της σούπας κιμά σχηματίζουμε κεφτεδάκια, περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού.

2. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και μαγειρεύουμε τα κεφτεδάκια, γυρίζοντας κατά διαστήματα, για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Κατόπιν κατεβάζουμε τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

3. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Ξαναβάζετε τους κεφτέδες στο τηγάνι και προσθέτετε την πασάτα. Αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε να πάρει μια βράση και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και σερβίρουμε γαρνίροντας με τον μαϊντανό.

Θα ήθελες να λαμβάνεις τις πιο πρόσφατες συνταγές και τα άρθρα μου απευθείας στο email σου; Κάνε εγγραφή στο Newsletter μου!

Με την εγγραφή σου στο newsletter μου, συμφωνείς με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου μου.

Μοιράσου αυτό το άρθρο στα αγαπημένα σου Social Media!

Κάνε μια νέα αρχή

Επικοινώνησε μαζί μου

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα και θα επικοινωνήσω μαζί σου το συντομότερο δυνατόν! Εναλλακτικά, κάλεσε με στο τηλέφωνο 6943062932 (07:00 – 19:00) ή πολύ απλά μπορείς να μου στείλεις μήνυμα σε whats app και viber.