Ετοιμασία 10 λεπτά | Μαγείρεμα 25 λεπτά | Kcal 320 | Λίπη(g) 23 | Υδατάνθρακες(g) 10 | Πρωτεΐνη(g) 20
4 Μερίδες
400 γρ. άπαχος χοιρινός κιμάς
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια (480 ml.) κόκκινη σάλτσα
¼ φλιτζάνι (15 γρ.) φύλλο μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Οδηγίες Παρασκευής
1. Τοποθετούμε το χοιρινό κιμά σε ένα μέτριο μπολ, αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το σκόρδο και χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να ανακατεύουμε καλά. Χρησιμοποιώντας 1 κουτάλι της σούπας κιμά σχηματίζουμε κεφτεδάκια, περίπου στο μέγεθος ενός αυγού .
2. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και μαγειρεύουμε τα κεφτεδάκια, γυρίζοντας κατά διαστήματα, για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Κατόπιν κατεβάζουμε τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
3. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Ξαναβάζουμε τους κεφτέδες στο τηγάνι και προσθέτουμε την κόκκινη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε να πάρει μια βράση και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και σερβίρουμε γαρνίροντας με τον μαϊντανό.