Κολοκυθάκια ”τηγανιτά”

Ετοιμασία 20 λεπτά | Μαγείρεμα 15 λεπτά | Kcal 117 | Λίπη(g) 12| Υδατάνθρακες(g) 14 | Πρωτεΐνη(g) 5

 

4  Μερίδες

500γρ κολοκυθάκια
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 αυγό
1 κ.γ. φυτικό γάλα
4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Οδηγίες Παρασκευής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ισόποσα κομμάτια.
  2. Σπάμε το αυγό σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, τη ρίγανη και το θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Σε ξεχωριστό πιάτο έχουμε έτοιμη τη φρυγανιά μας. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  4. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  5. Βουτήξτε τα κολοκυθάκια στο αυγό, στη συνέχεια κυλήστε τη φρυγανιά και τοποθετήστε το στο δίσκο ψησίματος. Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  6. Γυρίστε τις πατάτες 2-3 φορές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ραντίζοντας τις με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  7. Αλατίζουμε και σερβίρουμε.

Θα ήθελες να λαμβάνεις τις πιο πρόσφατες συνταγές και τα άρθρα μου απευθείας στο email σου; Κάνε εγγραφή στο Newsletter μου!

Με την εγγραφή σου στο newsletter μου, συμφωνείς με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου μου.

Μοιράσου αυτό το άρθρο στα αγαπημένα σου Social Media!

Κάνε μια νέα αρχή

Επικοινώνησε μαζί μου

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα και θα επικοινωνήσω μαζί σου το συντομότερο δυνατόν! Εναλλακτικά, κάλεσε με στο τηλέφωνο 6943062932 (07:00 – 19:00) ή πολύ απλά μπορείς να μου στείλεις μήνυμα σε whats app και viber.