Ετοιμασία 10 λεπτά | Μαγείρεμα 20 λεπτά | Kcal 328 | Λίπη(g) 23 | Υδατάνθρακες(g) 4 | Πρωτεΐνη(g) 26

 

 

4 Μερίδες

1 λίβρα (450 g) στήθος κοτόπουλου
3,5 ουγκιές. (100 γρ.) βούτυρο
¼ φλιτζάνι (50 g) κάπαρη, στραγγισμένη
3 λεμόνια, ξύσμα, χυμός
½ φλιτζάνι (30 g) μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι πιπέρι

 

Οδηγίες Παρασκευής

1. Τοποθετήστε ένα στήθος κοτόπουλου ανάμεσα σε 2 φύλλα μεμβράνης. Χρησιμοποιήστε ένα σφυρί κρέατος ή έναν πλάστη για να το χτυπήσετε απαλά κοτόπουλο μέχρι να έχει πάχος περίπου 1,5 εκ. Αλατοπιπερώνουμε καλά.

2. Ζεσταίνουμε το ¼ του βουτύρου σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε το κοτόπουλο. Μαγειρέψτε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και αφήνουμε στην άκρη. 3. Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 2-3 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

4. Προσθέστε την κάπαρη στο βούτυρο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το μισό ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε διά μέσου. Τώρα τοποθετήστε το κοτόπουλο και τυχόν χυμούς στο τηγάνι. Μαγειρέψτε, γυρίζοντας κατά διαστήματα, για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να πήξει ελαφρά η σάλτσα.

5. Για το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με μαϊντανό και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού.

Θα ήθελες να λαμβάνεις τις πιο πρόσφατες συνταγές και τα άρθρα μου απευθείας στο email σου; Κάνε εγγραφή στο Newsletter μου!

Με την εγγραφή σου στο newsletter μου, συμφωνείς με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου μου.

Μοιράσου αυτό το άρθρο στα αγαπημένα σου Social Media!

Κάνε μια νέα αρχή

Επικοινώνησε μαζί μου

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα και θα επικοινωνήσω μαζί σου το συντομότερο δυνατόν! Εναλλακτικά, κάλεσε με στο τηλέφωνο 6943062932 (07:00 – 19:00) ή πολύ απλά μπορείς να μου στείλεις μήνυμα σε whats app και viber.