Ετοιμασία 10 λεπτά | Μαγείρεμα 20 λεπτά | Kcal 328 | Λίπη(g) 23 | Υδατάνθρακες(g) 4 | Πρωτεΐνη(g) 26
4 Μερίδες
1 λίβρα (450 g) στήθος κοτόπουλου
3,5 ουγκιές. (100 γρ.) βούτυρο
¼ φλιτζάνι (50 g) κάπαρη, στραγγισμένη
3 λεμόνια, ξύσμα, χυμός
½ φλιτζάνι (30 g) μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι πιπέρι
Οδηγίες Παρασκευής
1. Τοποθετήστε ένα στήθος κοτόπουλου ανάμεσα σε 2 φύλλα μεμβράνης. Χρησιμοποιήστε ένα σφυρί κρέατος ή έναν πλάστη για να το χτυπήσετε απαλά κοτόπουλο μέχρι να έχει πάχος περίπου 1,5 εκ. Αλατοπιπερώνουμε καλά.
2. Ζεσταίνουμε το ¼ του βουτύρου σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε το κοτόπουλο. Μαγειρέψτε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και αφήνουμε στην άκρη. 3. Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 2-3 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
4. Προσθέστε την κάπαρη στο βούτυρο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το μισό ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε διά μέσου. Τώρα τοποθετήστε το κοτόπουλο και τυχόν χυμούς στο τηγάνι. Μαγειρέψτε, γυρίζοντας κατά διαστήματα, για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
5. Για το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με μαϊντανό και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού.