Κοτόπουλο Piccata

Ετοιμασία 10 λεπτά | Μαγείρεμα 20 λεπτά | Kcal 328 | Λίπη(g) 23 | Υδατάνθρακες(g) 4 | Πρωτεΐνη(g) 26

 

 

4 Μερίδες

450γρ. στήθος κοτόπουλου
100 γρ. βούτυρο
¼ φλιτζάνι (50 g) κάπαρη, στραγγισμένη
3 λεμόνια, ξύσμα, χυμός
½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένος
αλάτι πιπέρι

 

Οδηγίες Παρασκευής

1. Τοποθετήστε ένα στήθος κοτόπουλου ανάμεσα σε 2 φύλλα μεμβράνης. Χρησιμοποιήστε ένα σφυρί κρέατος ή έναν πλάστη για να το χτυπήσετε απαλά κοτόπουλο μέχρι να έχει πάχος περίπου 1,5 εκ. και Αλατοπιπερώνουμε .

2. Ζεσταίνουμε το ¼ του βουτύρου σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε το κοτόπουλο. Μαγειρέψτε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και αφήνουμε στην άκρη.

3. Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

4. Προσθέτουμε την κάπαρη στο βούτυρο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το μισό ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε διά μέσου. Τώρα τοποθετούμεε το κοτόπουλο και τυχόν χυμούς στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε, γυρίζοντας κατά διαστήματα, για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να πήξει ελαφρά η σάλτσα.

5. Για το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με μαϊντανό και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού.

Θα ήθελες να λαμβάνεις τις πιο πρόσφατες συνταγές και τα άρθρα μου απευθείας στο email σου; Κάνε εγγραφή στο Newsletter μου!

Με την εγγραφή σου στο newsletter μου, συμφωνείς με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου μου.

Μοιράσου αυτό το άρθρο στα αγαπημένα σου Social Media!

Κάνε μια νέα αρχή

Επικοινώνησε μαζί μου

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα και θα επικοινωνήσω μαζί σου το συντομότερο δυνατόν! Εναλλακτικά, κάλεσε με στο τηλέφωνο 6943062932 (07:00 – 19:00) ή πολύ απλά μπορείς να μου στείλεις μήνυμα σε whats app και viber.