Υλικά:

  • 200 γρ φακές μαγειρεμένες
  • 250 γρ φρέσκα κολοκυθάκιακομμένα σε λεπτές φλίδες
  • 1 φλ. βρασμένο καλαμπόκι
  • 5ραπανάκια κομμένα φέτες
  • 150 γρ βρασμέναπλατιά, φρέσκα φασολάκια
  • 150 γρ βρασμένο φρέσκο αρακά
  • 200 γρμανιτάρια πλευρώτους
  • 200 γρβασιλομανίταρα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά

Για το ντρέσινγκ:

  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. φυλλαράκια δεντρολίβανο
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Βράζουμε το ρύζι σε άφθονο αλατισμένο νερό. Το σουρώνουμε, το αφήνουμε στην άκρη και προσθέτουμε τις φακές.

Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ, αναμειγνύοντας σ’ ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύοντας ελαφρώς μ’ ένα πιρούνι.

Ρίχνουμε σ’ ένα μπολ το ρύζι, και όλα τα λαχανικά και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια πιατέλα και το αφήνουμε μισή ώρα για να αναμειχθούν οι γεύσεις.