Ετοιμασία 10 λεπτά | Μαγείρεμα 40 λεπτά | Kcal 227 | Λίπη(g) 10 | Υδατάνθρακες(g) 36 | Πρωτεΐνη(g) 2
12 Μερίδες
2 φλιτζάνια (250 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ. μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι (180 γρ.) ζάχαρη καρύδας
1 αυγό
2 μήλα καθαρισμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα
σε τσοκ
½ φλιτζάνι λάδι καρύδας, λιωμένο
Οδηγίες Παρασκευής
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Χρειαζόμαστε ένα ταψί 20 εκ. με στρωμένο χαρτί ψησίματος.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αυγό και το λιωμένο λάδι καρύδας και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
3. Έπειτα προσθέτουμε τα μήλα και χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ενσωματώνουμε τα υλικά.
4. Τοποθετούμε τα υλικά στη στρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Αποθηκεύουμε αυτό το κέικ σε αεροστεγές δοχείο.