Ετοιμασία 25 λεπτά | Μαγείρεμα 30 λεπτά | Kcal 160 | Λίπη(g) 10 | Υδατάνθρακες(g) 6 | Πρωτεΐνη(g) 12

 

8 Μερίδες

1 κολοκυθάκι, τριμμένο
14 ουγκιές. (400g) άπαχος, μοσχαρίσιος κιμάς
1 φλιτζάνι (185 g) κινόα, μαγειρεμένη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 αυγό, χτυπημένο
1 κουτ. αλατοπίπερο
2 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Οδηγίες Παρασκευής

1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και στύβουμε ότι υγρασία περισσεύει χρησιμοποιώντας μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.

2. Μεταφέρετε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ. Προσθέστε το μοσχάρι, κινόα, σκόρδο, αυγό, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ τσαγιού πιπέρι. Συνδυάστε όλα τα υλικά μαζί χρησιμοποιώντας καθαρά χέρια.

3. Πλάθετε το μείγμα σε 8 μπουρεκάκια. Ζεσταίνουμε ένα μέρος του λαδιού σε ένα τηγάνι γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε τα  μπιφτέκια 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.

4. Τα μπιφτέκια μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο μέσα  στο ψυγείο για 3-4 μέρες.

Θα ήθελες να λαμβάνεις τις πιο πρόσφατες συνταγές και τα άρθρα μου απευθείας στο email σου; Κάνε εγγραφή στο Newsletter μου!

Με την εγγραφή σου στο newsletter μου, συμφωνείς με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου μου.

Μοιράσου αυτό το άρθρο στα αγαπημένα σου Social Media!

Κάνε μια νέα αρχή

Επικοινώνησε μαζί μου

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα και θα επικοινωνήσω μαζί σου το συντομότερο δυνατόν! Εναλλακτικά, κάλεσε με στο τηλέφωνο 6943062932 (07:00 – 19:00) ή πολύ απλά μπορείς να μου στείλεις μήνυμα σε whats app και viber.