Ετοιμασία 25 λεπτά | Μαγείρεμα 30 λεπτά | Kcal 160 | Λίπη(g) 10 | Υδατάνθρακες(g) 6 | Πρωτεΐνη(g) 12
8 Μερίδες
1 κολοκυθάκι, τριμμένο
14 ουγκιές. (400g) άπαχος, μοσχαρίσιος κιμάς
1 φλιτζάνι (185 g) κινόα, μαγειρεμένη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 αυγό, χτυπημένο
1 κουτ. αλατοπίπερο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Οδηγίες Παρασκευής
1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και στύβουμε ότι υγρασία περισσεύει χρησιμοποιώντας μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.
2. Μεταφέρετε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ. Προσθέστε το μοσχάρι, κινόα, σκόρδο, αυγό, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ τσαγιού πιπέρι. Συνδυάστε όλα τα υλικά μαζί χρησιμοποιώντας καθαρά χέρια.
3. Πλάθετε το μείγμα σε 8 μπουρεκάκια. Ζεσταίνουμε ένα μέρος του λαδιού σε ένα τηγάνι γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε τα μπιφτέκια 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.
4. Τα μπιφτέκια μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο μέσα στο ψυγείο για 3-4 μέρες.