Τοστ με τυρί και ντομάτα – 93 kcal

  • 1 wasa
  • 15 γρ τριμμένο ώριμο τυρί 30%-λιγότερα λιπαρά
  • 40 γρ ντομάτα
  • ένα προαιρετικό πασπάλισμα με ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κρεμμυδάκι

Καπνιστός Σολομός με Τυρί Κρέμα

  • 48gr καπνιστός σολομός, κομμένος σε 4 ίσες λωρίδες
  • 20gr μαλακό τυρί με μειωμένα λιπαρά (5gr ανά δέμα)
  • χυμό λεμονιού
  • προαιρετικό πασπάλισμα φρέσκου άνηθου   

Σπιτικό Ποπ Κορν

  • 20gr καλαμπόκι popping
  • 3gr (1 κουταλάκι του γλυκού) φυτικό λάδι
  • προαιρετικά πασπάλισμα τσίλι σε σκόνη και σάλτσα worcester

Κόκκινη Πιπεριά με Γκουακαμόλε

  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
  • 85gr γουακαμόλε

Τυρί Kότατζ και Φρούτα

  • 5 μικρά μπαστούνια σέλινου
  • 30γρ τυρί κρέμα

Σπιτικά τσιπς Kale

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι (20 gr) φύλλα λάχανου σε μέγεθος μπουκιάς
  • 1 κουταλιά της σούπας (15 ml) ελαιόλαδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού (1,5 gr) αλάτι

Εκτέλεση:Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Τοποθετούμς τα κομμάτια του λάχανου σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 175°C για 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να αρχίσουν να ροδίζουν ελαφρώς. Παρακολουθούμε προσεκτικά, καθώς μπορούν εύκολα να καούν. 

Φέτες αγγουριού με χούμους

  • 1 αγγούρι
  • 50γρ χούμους

Τοματίνια με μοτσαρέλα

  • 5-6 ντομάτες
  • 60γρ μοτσαρέλα
  • 1 κ.γλ. πέστο 

Ελιές με φέτα

  • 30 γρ φέτα χαμηλών λιπαρών
  • 4-5 ελιές

Μήλο και φυστικοβούτυρο

  • 50 γρ μήλο σε φέτες: 26 kcal (109 kJ)
  • 12 γρ (1 κουταλάκι του γλυκού) φυστικοβούτυρο: 70 kcal (294 kJ)
  • προαιρετικό πασπάλισμα κανέλας  

Fudge κέικ με χαμηλά λιπαρά 

Υλικά για 2:

  • 0,13 φλιτζάνι βούτυρο μπορεί να αντικαταστήσει το βούτυρο χωρίς γαλακτοκομικά
  • 0,08 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας
  • 0,08 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
  • 0,04 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
  • 0,08 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 0,13 φλιτζάνι κοκκοποιημένο γλυκαντικό της επιλογής σας
  • 0,5 μεγάλο αυγό

Προετοιμασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C/350F. Στρώνουμε ένα ταψί 20×20εκ. με λαδόκολλα και αφήνουμε το στην άκρη.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το βούτυρο με τη μισή σοκολάτα και λιώνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί και να λιώσει. Χτυπάμε μέχρι να γυαλίσουν και να ενωθούν.

Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα αυγά και χρησιμοποιώντας ένα μίξερ, χτυπαμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς και να ενωθούν.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα σοκολάτας και βουτύρου στα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Προσθέτουμε τα στέρεα υλικά μας σιγά σιγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο, γυαλιστερό μείγμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα κομματάκια σοκολάτας.

Μεταφέρουμε τη ζύμη για μπράουνι σε ένα ταψί 20×20εκ. καλυμμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε τα μπράουνις για 14-18 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τα μπράουνις να κρυώσουν στο ταψί για 20 λεπτά, πριν τα μεταφέρουμε προσεκτικά σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.