4 Μερίδες
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 φλιτζάνια (200γρ) μανιτάρια
8 αυγά
200 γρ. τυρί μπρι, κομμένο σε φέτες
1 κ.γ. ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Οδηγίες Παρασκευής
1. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, αλειμμένο με λίγο λάδι. Κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5-7 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
2. Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αλειμμένο με μικρή ποσότητα λαδιού. Χτυπάμε τα αυγά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ¼ φλιτζάνι (60 ml) κρύο νερό. Αλατοπιπερώνουμε.
3. Ρίχνουμε στο τηγάνι το τέταρτο των αυγών και ψήνουμε την ομελέτα. Συμπληρώστε το ένα τέταρτο από τα μανιτάρια που έχετε ετοιμάσει νωρίτερα και το τέταρτο του μπρι. Μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος και από πάνω μια χούφτα ρόκα. Σερβίρετε αμέσως.
4. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία με τα υπόλοιπα αυγά, τα μανιτάρια, το μπρι και τη ρόκα για να φτιάχνουμε άλλες 4 ομελέτες.