Υλικά:
• 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
• 2 αυγά
• 1 ασπράδι αυγού
• 2 φρούτα ή 1 μπανάνα
• 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
• 1 1/2 φλιτζάνι βρώμης
• 2 κ.γλ. baking powder
• 1/4 κ.γλ. αλάτι
• 1 κ.γλ. βανίλια προαιρετικά

Ιδέες σερβιρίσματος:
• Φρέσκα βερίκοκα
• Σιρόπι σφενδάμου
• Κομμάτια σοκολάτας
• Φιλέ αμυγδάλου
• Φέτες φρούτων

Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπλέντερ, ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου, τα αυγά, το ασπράδι, τα βερίκοκα/μπανάνα, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια (προαιρετικά), τη βρώμη, το baking powder και το αλάτι.
2. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί λίγο βάζουμε το λάδι στο τηγάνι. Ρίχνουμε το μείγμα με μια κουτάλα.
4. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά από τη μία πλευρά και αναποδογυρίζουμε για ακόμη 1-2 λεπτά.
5. Περιχύστε με σιρόπι σφενδάμου και προσθέτουμε τις γαρνιτούρες της επιλογής σας.