Υλικά για 4:
• 4 πέστροφες (350γρ περίπου η καθεμία)
• 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
• 4 κλωνάρια μάραθο/ρίγανι
• αλάτι χοντρό
• 1 φινόκιο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
• λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
• λαδολέμονο
• χόρτα βραστά
• ρύζι της αρεσκείας σου
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 200 °C.
Θα χρειαστούμε 4 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Αφού καθαρίσουμε πολύ καλά τα ψάρια, τα αφήνουμε λίγο να στραγγίσουν.Αλατίζουμε πολύ καλά κυρίως την κοιλιά αλλά και εξωτερικά.
Γεμίζουμε την κοιλιά της πέστροφας με το ψιλοκομμένο φινόκιο, το μάραθο ή τη ρίγανη και 1 φέτα λεμόνι.
Αφού ετοιμάσουμε όλες τις πέστροφες, ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και τυλίγουμε σε πακέτο την κάθε πέστροφα χωριστά στο αντικολλητικό χαρτί.
Κλείνουμε καλά τα πακέτα και ακουμπάμε τις πέστροφες σε ταψί.
Βάζουμε στη μεσαία σχάρα σε καυτό φούρνο και ψήνουμε για 15΄. Αφήνουμε το ψάρι για 5΄ στον πάγκο.
Ξετυλίγουμε τις πέστροφες, τις βάζουμε σε πιατέλα, τις περιχύνουμε με τα ζουμιά του ψαριού που έχουν μείνει στη λαδόκολλα, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με χόρτα βραστά και ρύζι.