Ετοιμασία 5 λεπτά | Ψύξη 6 ώρες | Kcal 240 | Λίπη(g) 12 | Υδατάνθρακες(g) 31 | Πρωτεΐνη(g) 4
4 Μερίδες
⅓ φλιτζάνι (70γρ.) λευκοί σπόροι chia
400ml. κονσέρβα γάλα καρύδας
¼ φλιτζάνι (60 ml.) σιρόπι σφενδάμου
2 μανταρίνια ψιλοκομμένα
2 ακτινίδια, καθαρισμένα, ψιλοκομμένα
Οδηγίες Παρασκευής
1. Τοποθετούμε μαζί τους σπόρους chia, το γάλα καρύδας και 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου σε ένα μεσαίο μπολ.
2. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες ή μέχρι να πήξει το μείγμα.
3. Βάζουμε μαζί τα μανταρίνια και τα ακτινίδια. Προσθέστε το υπόλοιπο σιρόπι σφενδάμου και ανακατεύουε εως ότου ενωθούν. Αφήνουμε αυτό το μπολ στο ψυγείο μέχρι να πήξει η πουτίγκα μας.
4. Μοιράζουμε την πουτίγκα σε 4 μπολ ή ποτήρια σερβιρίσματος. Περιχύνουμε με το μείγμα φρούτων και σερβίρουμε αμέσως.
5. Εναλλακτικά, η πουτίγκα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και 5 ημέρες. Απλά προσθέστε τα φρέσκα φρούτα όταν είστε έτοιμοι να φάτε.