Ετοιμασία 15 λεπτά | Μαγείρεμα 30 λεπτά | Kcal 462 | Λίπη(g) 14 | Υδατάνθρακες(g) 41 | Πρωτεΐνη(g) 46

 

4 Μερίδες

4 μπούτια κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
(480 γρ.)
8 φέτες προσούτο
8 κουτ. κόκκινο πέστο
400γρ. κονσέρβα φακές,
στραγγισμένες
145 γρ. λιαστές
ντομάτες, στραγγισμένες
2 κ.σ. μηλόξυδο
2 κ.σ. λάδι από λιαστό
ντομάτες
αλάτι πιπέρι

 

Οδηγίες Παρασκευής

1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180°C.

2. Κόβουμε κάθε μπούτι κοτόπουλου σε δύο κομμάτια, αλατοπιπερώνουμε. Απλώνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού πέστο σε κάθε κομμάτι κοτόπουλου και τυλίγουμε με μια φέτα προσούτο. Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό και να ψηθεί.

3. Στο μεταξύ, τοποθετούμε τις φακές και τις ντομάτες σε μια κατσαρόλα και τις ζεσταίνουμε προσθέτοντας το μηλόξυδο και 2 κουταλιές της σούπας λάδι από τις λιαστές ντομάτες.

4. Μοιράζουμε τις φακές σε 4 πιάτα και ρίχνουμε από πάνω το κοτόπουλο.

Θα ήθελες να λαμβάνεις τις πιο πρόσφατες συνταγές και τα άρθρα μου απευθείας στο email σου; Κάνε εγγραφή στο Newsletter μου!

Με την εγγραφή σου στο newsletter μου, συμφωνείς με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου μου.

Μοιράσου αυτό το άρθρο στα αγαπημένα σου Social Media!

Κάνε μια νέα αρχή

Επικοινώνησε μαζί μου

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα και θα επικοινωνήσω μαζί σου το συντομότερο δυνατόν! Εναλλακτικά, κάλεσε με στο τηλέφωνο 6943062932 (07:00 – 19:00) ή πολύ απλά μπορείς να μου στείλεις μήνυμα σε whats app και viber.