Ετοιμασία 15 λεπτά | Μαγείρεμα 30 λεπτά | Kcal 462 | Λίπη(g) 14 | Υδατάνθρακες(g) 41 | Πρωτεΐνη(g) 46
4 Μερίδες
4 μπούτια κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
(480 γρ.)
8 φέτες προσούτο
8 κουτ. κόκκινο πέστο
400γρ. κονσέρβα φακές,
στραγγισμένες
145 γρ. λιαστές
ντομάτες, στραγγισμένες
2 κ.σ. μηλόξυδο
2 κ.σ. λάδι από λιαστό
ντομάτες
αλάτι πιπέρι
Οδηγίες Παρασκευής
1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2. Κόβουμε κάθε μπούτι κοτόπουλου σε δύο κομμάτια, αλατοπιπερώνουμε. Απλώνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού πέστο σε κάθε κομμάτι κοτόπουλου και τυλίγουμε με μια φέτα προσούτο. Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό και να ψηθεί.
3. Στο μεταξύ, τοποθετούμε τις φακές και τις ντομάτες σε μια κατσαρόλα και τις ζεσταίνουμε προσθέτοντας το μηλόξυδο και 2 κουταλιές της σούπας λάδι από τις λιαστές ντομάτες.
4. Μοιράζουμε τις φακές σε 4 πιάτα και ρίχνουμε από πάνω το κοτόπουλο.