Υλικά για 4:
- 500γρ ρεβίθια
- 1 κιλό σπανάκι
- Αλάτι & πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Φέτα
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό για 8 ώρες. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ρεβίθια για 45’ περίπου. Προσθέτουμε το λάδι και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά. Ζεματίζουμε το σπανάκι και στρώνουμε ολόκληρα τα φύλλα του σε μια κατσαρόλα.
Στραγγίζουμε τα ρεβίθια κρατώντας το ζουμί τους και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σπανάκι. Προσθέτουμε το ζωμό των ρεβιθιών και τα αφήνουμε να βράσουν για ακόμα 30 λεπτά.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη φέτα.