Ετοιμασία 10 λεπτά | Μαγείρεμα 30 λεπτά | Kcal 449 | Λίπη(g) 13 | Υδατάνθρακες(g) 68 | Πρωτεΐνη(g) 14

 

 

4 Μερίδες

1 κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 ½ φλιτζάνι (300 g) ρύζι ριζότο, στεγνό
5 φλιτζάνια (1,2L) ζωμός λαχανικών
8 ουγγιές. (225 g) σπανάκι, κατεψυγμένο
3 ουγκιές. (85 γρ.) παρμεζάνα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Οδηγίες Παρασκευής

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά μέχρι μαλάκωσε. Στη συνέχεια, προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση αλατοπίπερο.

2. Τώρα χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών 1 φλιτζάνι κάθε φορά, ανακατεύοντας συχνά. Περιμένετε μέχρι όλα τα Το απόθεμα έχει σχεδόν απορροφηθεί στο ρύζι πριν προσθέτοντας το επόμενο φλιτζάνι. Συνεχίστε να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για περίπου 16-18 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το ρύζι.

3. Ρίξτε μέσα το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με την παρμεζάνα τυρί. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση με λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται και σερβίρετε αμέσως.

Θα ήθελες να λαμβάνεις τις πιο πρόσφατες συνταγές και τα άρθρα μου απευθείας στο email σου; Κάνε εγγραφή στο Newsletter μου!

Με την εγγραφή σου στο newsletter μου, συμφωνείς με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου μου.

Μοιράσου αυτό το άρθρο στα αγαπημένα σου Social Media!

Κάνε μια νέα αρχή

Επικοινώνησε μαζί μου

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα και θα επικοινωνήσω μαζί σου το συντομότερο δυνατόν! Εναλλακτικά, κάλεσε με στο τηλέφωνο 6943062932 (07:00 – 19:00) ή πολύ απλά μπορείς να μου στείλεις μήνυμα σε whats app και viber.