Ετοιμασία 10 λεπτά | Μαγείρεμα 30 λεπτά | Kcal 449 | Λίπη(g) 13 | Υδατάνθρακες(g) 68 | Πρωτεΐνη(g) 14
4 Μερίδες
1 κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 ½ φλιτζάνι (300 γρ.) ρύζι ριζότο, στεγνό
5 φλιτζάνια (1,2L) ζωμός λαχανικών
8 ουγγιές. (225 γρ.) σπανάκι, κατεψυγμένο
3 ουγκιές. (85 γρ.) παρμεζάνα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Οδηγίες Παρασκευής
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση αλατοπίπερο.
2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών 1 φλιτζάνι κάθε φορά, ανακατεύοντας συχνά. Περιμένουμε μέχρι να έχει σχεδόν απορροφηθεί το νερό στο ρύζι πριν προσθέσουμε το επόμενο φλιτζάνι. Συνεχίζουμε να επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για περίπου 16-18 λεπτά, μέχρι να βράσει το ρύζι.
3. Ρίχνουμε μέσα το σπανάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με την παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση με λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται και σερβίρουμε αμέσως.