Σαλάτα με αγγούρι, αβοκάντο & κοτόπουλο

Ετοιμασία 10 λεπτά | Μαγείρεμα 15 λεπτά | Kcal 304 | Λίπη(g) 20| Υδατάνθρακες(g) 12 | Πρωτεΐνη(g) 21

 

 4 Μερίδες

Για τη σαλάτα:
1/2 iceberg/μαρούλι, τεμαχισμένο
λίγα φύλλα βασιλικού
1 αβοκάντο
2 κ.γ. χυμό λεμονιού
1/2 αγγούρι, καθαρισμένο
25γρ. καρύδια

 

Για το κοτόπουλο:
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (περίπου 150γρ. το καθένα)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι

Για τη σάλτσα:
3 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ. μαγιονέζα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Οδηγίες Παρασκευής

  1. Τοποθετήστε το μαρούλι / iceberg σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε φύλλα βασιλικού και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε 2 μπολ σερβιρίσματος.
  2. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και προσθέτουμε με ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε ένα στεγνό τηγάνι και τηγανίζουμε το κοτόπουλο για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα και το μέλι. Προθέτουμε στα φιλέτα τη μισή σάλτσα, στη συνέχεια γυρίζουμε και μαγειρελυουμε για άλλα 2 λεπτά. Αυτό το κάνουμε και από τις 2 πλευρές , το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το τεμαχίζουμε.
  4. Προσθέτουμε τεμαχισμένο το αβοκάντο και ραντίζουμε με χυμό λεμονιού.
  5. Προετοιμάζουμε και  τη σάλτσα σκόρδου ανακατεύοντας όλα τα συστατικά της σάλτσας – αλατοπιπερώστε.
  6. Περιχύνουμε με τη σάλτσα σκόρδου και σερβίρουμε.

Θα ήθελες να λαμβάνεις τις πιο πρόσφατες συνταγές και τα άρθρα μου απευθείας στο email σου; Κάνε εγγραφή στο Newsletter μου!

Με την εγγραφή σου στο newsletter μου, συμφωνείς με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου μου.

Μοιράσου αυτό το άρθρο στα αγαπημένα σου Social Media!

Κάνε μια νέα αρχή

Επικοινώνησε μαζί μου

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα και θα επικοινωνήσω μαζί σου το συντομότερο δυνατόν! Εναλλακτικά, κάλεσε με στο τηλέφωνο 6943062932 (07:00 – 19:00) ή πολύ απλά μπορείς να μου στείλεις μήνυμα σε whats app και viber.