Σαλάτα Kale & Tofu με Σάλτσα φυστικοβούτυρου

Ετοιμασία 10 λεπτά | Μαγείρεμα 10 λεπτά | Kcal 195 | Λίπη(g) 11| Υδατάνθρακες(g) 15 | Πρωτεΐνη(g) 13

 

4  Μερίδες

400γρ. φυσικό τόφου
3 φλιτζάνια (90γρ) λάχανο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι (100γρ) μωβ λάχανο, τεμαχισμένο
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
2/3 φλιτζανιού (30γρ) καρότο, τριμμένο
1 κ.σ. λάδι καρύδας

 

 

 

 

Για το dressing:
3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
2 κ.σ. γάλα καρύδας
1 κ.σ. ξύδι ρυζιού
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1/2 λάιμ, χυμός
1/2 κ.γ. μπούκοβο
1-2 κ.σ. νερό

Οδηγίες Παρασκευής

  1. Τυλίγουμε το τόφου σε ένα πανάκι και τοποθετούμε κάτι βαρύ πάνω του – αυτό θα προκαλέσει την απελευθέρωση της υγρασίας στο τόφου.
  2. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο λάχανο, το τριμμένο καρότο και το τεμαχισμένο λάχανο σε ένα μπολ σαλάτας.
  3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του dressing.
  4. Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας σε ένα τηγάνι. Κόβουμε το τόφου σε λωρίδες και αλατοπιπερώνουμε – τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.
  5. Μοιράζουμε τη σαλάτα σε μπολ, βάζουμε από πάνω τόφου, ραντίζουμε με το dressing σαλάτας και πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι για να σερβίρουμε.

Θα ήθελες να λαμβάνεις τις πιο πρόσφατες συνταγές και τα άρθρα μου απευθείας στο email σου; Κάνε εγγραφή στο Newsletter μου!

Με την εγγραφή σου στο newsletter μου, συμφωνείς με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου μου.

Μοιράσου αυτό το άρθρο στα αγαπημένα σου Social Media!

Κάνε μια νέα αρχή

Επικοινώνησε μαζί μου

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα και θα επικοινωνήσω μαζί σου το συντομότερο δυνατόν! Εναλλακτικά, κάλεσε με στο τηλέφωνο 6943062932 (07:00 – 19:00) ή πολύ απλά μπορείς να μου στείλεις μήνυμα σε whats app και viber.