Υλικά για 4:
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο
- 1 κ.γλ. αλεσμένο τζίντζερ
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή πιεσμένες
- 1,4 ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- 60 ml σάλτσα σόγιας
- 60 ml καρυκευμένο ξύδι ρυζιού + 1 κ.σ.
- 200 γρ νουντλς αυγών
- 4 μεγάλα αυγά
- φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες για επικάλυψη
- ψιλοκομμένο κόλιανδρο για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Βράζουμε το τζίντζερ και το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τη sriracha, το ζωμό, τη σάλτσα σόγιας και το ξύδι ρυζιού.
Ανεβάζουμε τη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία και βάζουμε το μείγμα μας να πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα νουντλς και σιγοβράζουμε για 6 λεπτά.
Σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε σιγά σιγά σταδιακά στη σούπα.
Μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Εάν τα αυγά μας δε βυθίζονται πλήρως, χρησιμοποιούμε μια μεγάλη κουτάλα για να τα απλώσουμε απαλά με μια κουτάλα σε όλη τη σούπα.
Σερβίρουμε αμέσως με φρέσκα κρεμμυδάκια και κόλιανδρο.