Υλικά:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ πράσο, πολτοποιημένο
- 1 μέτριο καρότο, ψιλοκομμένο
- 1 κοτσάνι σέλινου, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι κόκκινες φακές
- 6 1/3 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
- 200γρ κονσέρβα κάστανα
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- γιαούρτι, για το σερβίρισμα
- • φύτρες φακής, από πάνω
Οδηγίες:
Ρίχνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο και το σέλινο. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, αλλά να μην ροδίσουν.
Προσθέτουμε τις φακές, ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε τον ζωμό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια τη χαμηλώνουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν πολύ οι φακές, περίπου 40 λεπτά. Προσθέτουμε τα κάστανα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ακόμα.
Πολτοποιούμε προσεκτικά τη σούπα στο μπλέντερ. Όταν τελειώσουμε, ξαναβάζουμε τη σούπα στην κατσαρόλα για να ζεσταθεί ξανά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε με πασπαλισμένο μαϊντανό, λίγο γιαούρτι και φύτρες φακής.