Ετοιμασία 10 λεπτά | Μαγείρεμα 25 λεπτά | Kcal 296 | Λίπη(g) 8 | Υδατάνθρακες(g) 44 | Πρωτεΐνη(g) 15
4 Μερίδες
1 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουνουπίδι
2 κ.γ σπόρους μάραθου
1 κούπα (190γρ.) κόκκινες φακές, στεγνές
3 κ.σ. κίτρινη πάστα κάρυ
αλατοπίπερο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Οδηγίες Παρασκευής
1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200°.
2. Χωρίζουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια. Ρίχνουμε ¼ του κουνουπιδιού με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και καρυκεύουμε με 1 κουταλάκι του γλυκού μαραθόσπορο και αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
3. Ζεσταίνουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτοντας το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το υπόλοιπο κουνουπίδι και τις φακές στο τηγάνι. Ανακατεύουμε την πάστα κάρυ και προσθέτουμε 1 λίτρο νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια μειώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε απαλά για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι και οι να μαγειρευτούν οι φακές.
4. Στο μεταξύ, τοποθετούμε το ταψί με το κουνουπίδι στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
5. Μόλις είναι έτοιμη η σούπα, χτυπάμε με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να γίνει λεία και κρεμώδη. Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ και από πάνω τοποθετούμε το ψητό κουνουπίδι.