Υλικά για δύο άτομο:
- 120γρ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
- 1 κρεμμύδι
- 400γρ ανάμεικτα μανιτάρια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 400γρ ψιλοκομμένες τομάτες
- 75γρ φακές
- 150γρ σπαγγέτι
- 1 λεμόνι
- 1 μικρή χούφτα φύλλα μαϊντανού
Προετοιμασία: 15λεπτά
Εκτέλεση: 25λεπτά
Γεμίζουμε έναν βραστήρα με νερό και το βράζουμε. Ρίχνουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι σε ένα ανθεκτικό σκεύος και ρίχνουμε το ζεστό νερό μέχρι να τα σκεπάσουμε. Αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε 1 σκελίδα σκόρδο. Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε. Τηγανίζουμε, ανακατεύοντας συχνά, για 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια πορτσίνι και τα ξαναρίχνουμε στο ίδιο σκεύος προσθέτοντας 200ml ζεστό νερό από τον βραστήρα. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τις φακές. Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια πορτσίνι με το υγρό τους, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Όσο σιγοβράζει το ραγού, γεμίζουμε ξανά τον βραστήρα με νερό και το βράζουμε. Ρίχνουμε το ζεστό νερό σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι. Όταν δούμε ότι έχουν μείνει 10 λεπτά για να μαγειρευτεί το ραγού προσθέτουμε τα μακαρόνια στο νερό και τα σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά. Ενώ μαγειρεύονται τα ραγού και τα μακαρόνια, ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε 1 σκελίδα σκόρδο σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι και στύβουμε τον χυμό του. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα από τον μαϊντανό και προσθέτουμε κι αυτά. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και ανακατεύομε καλά.
Όταν το ραγού έχει μαγειρευτεί για 15 λεπτά, δοκιμάζουμε και προσθέστε περισσότερο αλάτι ή πιπέρι εάν χρειάζεται. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και μοιράζουμε σε δύο ρηχά μπολ. Περιχύνουμε το ραγού, προσθέτουμε το μείγμα που φτιάξαμε και σερβίρουμε.