Ετοιμασία 15 λεπτά | Μαγείρεμα 12 λεπτά | Kcal 334 | Λίπη(g) 14 | Υδατάνθρακες(g) 43 | Πρωτεΐνη(g) 11
4 Μερίδες
¾ φλιτζάνι (130 g) κινόα, άψητη
1 x 14 oz. (400 γρ.) κουτί ρεβίθια, στραγγισμένα
2 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
1 μικρό αγγούρι, κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι (60 γρ.) μαϊντανός, ψιλοκομμένος
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. Ξύδι από κόκκινο κρασί
αλάτι πιπέρι
Οδηγίες Παρασκευής
1. Μαγειρέψτε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία. Μόλις ψηθεί, την στραγγίζουμε και την αφήνουμε στην άκρη.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μαγειρεμένη κινόα, τα ρεβίθια, ντομάτες, αγγούρι, μαϊντανό, λάδι και ξύδι.
Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και τοποθετούμε στο ψυγείο για να παγώσει. Σερβίρεται καλύτερα παγωμένο.
3. Φυλάσσετε στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για έως και 2-3 ημέρες.