Ετοιμασία 15 λεπτά | Μαγείρεμα 12 λεπτά | Kcal 334 | Λίπη(g) 14 | Υδατάνθρακες(g) 43 | Πρωτεΐνη(g) 11
4 Μερίδες
¾ φλιτζάνι (130γρ.) κινόα, άψητη
400 γρ. /1 κονσέρβα ρεβίθια, στραγγισμένα
2 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
1 μικρό αγγούρι, κομμένο σε κύβους
60 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. Ξύδι από κόκκινο κρασί
αλάτι πιπέρι
Οδηγίες Παρασκευής
1. Μαγειρεύουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία. Μόλις ψηθεί, την στραγγίζουμε και την αφήνουμε στην άκρη.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μαγειρεμένη κινόα, τα ρεβίθια, ντομάτες, αγγούρι, μαϊντανό, λάδι και ξύδι.
Αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Σερβίρεται καλύτερα παγωμένο.
Φυλάσσεται στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για έως και 2-3 ημέρες.