Ετοιμασία 5 λεπτά | Μαγείρεμα 15 λεπτά | Kcal 298 | Λίπη(g) 17 | Υδατάνθρακες(g) 20 | Πρωτεΐνη(g) 17
4 Μερίδες
1 φλιτζάνι (225 g) τυρί κότατζ
1 φλιτζάνι (80 g) βρώμη
5 αυγά
2 κουτ. κανέλα
1 κ.γ. σιρόπι από σφένδαμο
2 κ.σ. λάδι καρύδας
Οδηγίες Παρασκευής
1. Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Ζεσταίνουμε το ¼ του λαδιού καρύδας σε ένα μεγάλο τηγάνι χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ρίξτε περίπου ¼ φλιτζάνι ζύμη ανά τηγανίτα, και επαναλάβετε μέχρι να γεμίσει το τηγάνι.
3. Μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσετε να βλέπετε να σχηματίζονται φυσαλίδες πάνω στην επιφάνεια, περίπου 1-2 λεπτά. Επειτα, αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό ή μέχρι να ροδίσει και στις δύο πλευρές.
4. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη. Γεμίστε τις τηγανίτες με τα αγαπημένα σας toppings (δείτε τις προτάσεις σερβιρίσματος παρακάτω).
Serving suggestion:
• Φρούτα: μπανάνα, φράουλες, σμέουρα, αχλάδι, σύκα, κεράσια, ανανάς, καρπούζι
• Ξηροί καρποί: αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια
• Γλυκαντικά: ζάχαρη άχνη, σιρόπι σφενδάμου ή μέλι