Ετοιμασία 5 λεπτά | Μαγείρεμα 25 λεπτά | Kcal 33 | Λίπη(g) 1 | Υδατάνθρακες(g) 6 | Πρωτεΐνη(g) 1
10 Μερίδες
4 μέτρια καρότα, τριμμένα
1 μικρό αυγό
4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουτ. αλεσμένο κύμινο
αλάτι πιπέρι
Οδηγίες Παρασκευής
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C και ετοιμάζουμε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Παίρνουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από το κουρκούτι και το τοποθετούμε στο ταψί, ισιώνουμε ελαφρά με το χέρι για να σχηματίσουμε μια στρογγυλή τηγανιά.
3. Ψήνουμε τις τηγανίτες για 12 λεπτά και μετά τις αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 12 λεπτά από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
4. Σερβίρουμε ζεστές ή κρύες. Αυτές οι τηγανητές μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για έως και 2-3 ημέρες.