Τόφου ρολά του καίσαρα

Ετοιμασία 15 λεπτά | Μαγείρεμα 10 λεπτά | Kcal 191 | Λίπη(g) 10| Υδατάνθρακες(g) 8 | Πρωτεΐνη(g) 5

 

 Μερίδες 4

100γρ. σφιχτό τόφου
1 κ.σ. λάδι καρύδας
4 φύλλα μαρουλιού Romaine, τεμαχισμένα
1/2 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
2 κ.σ. Τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
Σάλτσα σαλάτας του Καίσαρα
4 περιτυλίγματα ριζόχαρτου

 

 

Οδηγίες Παρασκευής

  1. Κόβουμε το τόφου σε δύο λεπτά ορθογώνια και πιέζουμε με μια πετσέτα για να φύγει η υπερβολική υγρασία.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το τόφου και λατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ανά πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε σε 8 λωρίδες.
  3. Βυθίζουμε ένα ριζόχαρτο σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Αφαιρέστε όταν μαλακώσει ελαφρώς και τοποθετήστε προσεκτικά σε ένα πιάτο επενδεδυμένο με ένα βρεγμένο πανί ή πετσέτα κουζίνας.
  4. Tοποθετούμε μερικές λωρίδες τόφου στο κέντρο, από πάνω το αβοκάντο και πασπαλίζουμε τυρί παρμεζάνα. Τέλος, συμπληρώνουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαρούλι.
    Διπλώνουμε το ριζόχαρτο γύρω από τη γέμιση, πρώτα τις πλευρές, και στη συνέχεια τυλίγουμε σφιχτά. Αφήνουμε το ρολό στην άκρη στο πιάτο σερβιρίσματός μας με μια υγρή πετσέτα κουζίνας από κάτω ώστε να μη κολλήσουν. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα ρυζόχαρτα.
  5. Σερβίρουμε αμέσως με το σως του Καίσαρα.

Θα ήθελες να λαμβάνεις τις πιο πρόσφατες συνταγές και τα άρθρα μου απευθείας στο email σου; Κάνε εγγραφή στο Newsletter μου!

Με την εγγραφή σου στο newsletter μου, συμφωνείς με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου μου.

Μοιράσου αυτό το άρθρο στα αγαπημένα σου Social Media!

Κάνε μια νέα αρχή

Επικοινώνησε μαζί μου

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα και θα επικοινωνήσω μαζί σου το συντομότερο δυνατόν! Εναλλακτικά, κάλεσε με στο τηλέφωνο 6943062932 (07:00 – 19:00) ή πολύ απλά μπορείς να μου στείλεις μήνυμα σε whats app και viber.