Υλικά για 6:
- 6 φιλέτα ή φέτες τόνου, 100-150γρ το καθένα
Για τη σάλτσα:
- 5κ.σ. μουστάρδα τύπου Ντιζόν
- χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 ματσάκι άνηθος φρέσκος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
- 80ml ελαιόλαδο
- 1κ.γλ. ζάχαρη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προετοιμασία/Μαγείρεμα:
30λεπτά
Σάλτσα και μαρινάρισμα: Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και με ένα πιρούνι τα ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τα φιλέτα τόνου στο σκεύος και τα γυρίζουμε 1-2 φορές ώστε να βραχούν από τη σάλτσα. Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα ψήσουμε τα φιλέτα, για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Ψήσιμο: Λίγο πριν βγάλουμε τον τόνο από το ψυγείο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Μεταφέρουμε τα φιλέτα τόνου με τη σάλτσα σε ένα ταψάκι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά. Σερβίρουμε τα φιλέτα με βλίτα τσιγαριστά.