Υλικά για 6:

  • 6 φιλέτα ή φέτες τόνου, 100-150γρ το καθένα

 Για τη σάλτσα:

  • 5κ.σ. μουστάρδα τύπου Ντιζόν
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 ματσάκι άνηθος φρέσκος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 1κ.γλ. ζάχαρη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία/Μαγείρεμα:

30λεπτά

Σάλτσα και μαρινάρισμα: Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και με ένα πιρούνι τα ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τα φιλέτα τόνου στο σκεύος και τα γυρίζουμε 1-2 φορές ώστε να βραχούν από τη σάλτσα. Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα ψήσουμε τα φιλέτα, για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Ψήσιμο: Λίγο πριν βγάλουμε τον τόνο από το ψυγείο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Μεταφέρουμε τα φιλέτα τόνου με τη σάλτσα σε ένα ταψάκι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά. Σερβίρουμε τα φιλέτα με βλίτα τσιγαριστά.

Θα ήθελες να λαμβάνεις τις πιο πρόσφατες συνταγές και τα άρθρα μου απευθείας στο email σου; Κάνε εγγραφή στο Newsletter μου!

Με την εγγραφή σου στο newsletter μου, συμφωνείς με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου μου.

Μοιράσου αυτό το άρθρο στα αγαπημένα σου Social Media!

Κάνε μια νέα αρχή

Επικοινώνησε μαζί μου

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα και θα επικοινωνήσω μαζί σου το συντομότερο δυνατόν! Εναλλακτικά, κάλεσε με στο τηλέφωνο 6943062932 (07:00 – 19:00) ή πολύ απλά μπορείς να μου στείλεις μήνυμα σε whats app και viber.