Υλικά:

  • 1 ½ φλιτζάνι νερό
  • 2 φακελάκια μαύρο τσάι
  • ¼ φλιτζάνι κάσιους – ωμά και ανάλατα
  • 2 Medhool – χωρίς κουκούτσι
  • 2.5 εκ. τζίντζερ – σε λεπτές φέτες ή τριμμένο (το τριμμένο τζίντζερ είναι πιο δυνατό και πικάντικο)
  • 3 λοβούς πράσινου κάρδαμου
  • 1 ξυλάκι κανέλα – σπασμένη στη μέση
  • ½ κ.γλ. γαρύφαλλο
  • ½ κ.γλ. κόκκους πιπεριού
  • ⅓ κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο – συν περισσότερο για γαρνίρισμα

Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε:

  • 1 σφηνάκι εσπρέσο
  • 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • σαντιγί καρύδας

Εκτέλεση:

  • Ψήνουμε το ξυλάκι κανέλας, τους κόκκους πιπεριού, το γαρύφαλλο, τους λοβούς κάρδαμου και τον αστεροειδή γλυκάνισο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μυρίσουν, περίπου 3 λεπτά.
  • Αλέθουμε τους λοβούς κάρδαμου, τους κόκκους πιπεριού, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τα γαρίφαλα με γουδί και γουδοχέρι ή μύλο μπαχαρικών/καφέ στο άλεσμα που προτιμάμε. Όσο πιο ψιλό αλέθουμε τα μπαχαρικά, τόσο πιο έντονη θα είναι η γεύση.
  • Προσθέτουμε τα αλεσμένα μπαχαρικά ξανά στην κατσαρόλα μαζί με το νερό και το τζίντζερ σε φέτες και αφήνουμε να βράσουν. Σιγοβράζουμε χωρίς καπάκι για 5 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε φακελάκια μαύρου τσαγιού, αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο για 10-15 λεπτά.
  • Στραγγίζουμε το τσάι με μπαχαρικά μπλέντερ υψηλής ταχύτητας. Προσθέστε τα ωμά κάσιους και τους χουρμάδες χωρίς κουκούτσι και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν εντελώς λεία και αφρώδη.
  • Ρίξτε σε μια κούπα και προσθέστε το προαιρετικό σιρόπι σφενδάμου, σφηνάκι εσπρέσο ή σαντιγί καρύδας.
  • Γαρνίρουμε με ξυλάκι κανέλας και αστεροειδή γλυκάνισο.
  • Ρίξτε σε μια κούπα και προσθέστε το προαιρετικό σιρόπι σφενδάμου, σφηνάκι εσπρέσο ή σαντιγί καρύδας.
  • Γαρνίρουμε με ξυλάκι κανέλας και αστεροειδή γλυκάνισο.