Υλικά:
- 1 ½ φλιτζάνι νερό
- 2 φακελάκια μαύρο τσάι
- ¼ φλιτζάνι κάσιους – ωμά και ανάλατα
- 2 Medhool – χωρίς κουκούτσι
- 2.5 εκ. τζίντζερ – σε λεπτές φέτες ή τριμμένο (το τριμμένο τζίντζερ είναι πιο δυνατό και πικάντικο)
- 3 λοβούς πράσινου κάρδαμου
- 1 ξυλάκι κανέλα – σπασμένη στη μέση
- ½ κ.γλ. γαρύφαλλο
- ½ κ.γλ. κόκκους πιπεριού
- ⅓ κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο – συν περισσότερο για γαρνίρισμα
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε:
- 1 σφηνάκι εσπρέσο
- 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- σαντιγί καρύδας
Εκτέλεση:
- Ψήνουμε το ξυλάκι κανέλας, τους κόκκους πιπεριού, το γαρύφαλλο, τους λοβούς κάρδαμου και τον αστεροειδή γλυκάνισο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μυρίσουν, περίπου 3 λεπτά.
- Αλέθουμε τους λοβούς κάρδαμου, τους κόκκους πιπεριού, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τα γαρίφαλα με γουδί και γουδοχέρι ή μύλο μπαχαρικών/καφέ στο άλεσμα που προτιμάμε. Όσο πιο ψιλό αλέθουμε τα μπαχαρικά, τόσο πιο έντονη θα είναι η γεύση.
- Προσθέτουμε τα αλεσμένα μπαχαρικά ξανά στην κατσαρόλα μαζί με το νερό και το τζίντζερ σε φέτες και αφήνουμε να βράσουν. Σιγοβράζουμε χωρίς καπάκι για 5 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε φακελάκια μαύρου τσαγιού, αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο για 10-15 λεπτά.
- Στραγγίζουμε το τσάι με μπαχαρικά μπλέντερ υψηλής ταχύτητας. Προσθέστε τα ωμά κάσιους και τους χουρμάδες χωρίς κουκούτσι και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν εντελώς λεία και αφρώδη.
- Ρίξτε σε μια κούπα και προσθέστε το προαιρετικό σιρόπι σφενδάμου, σφηνάκι εσπρέσο ή σαντιγί καρύδας.
- Γαρνίρουμε με ξυλάκι κανέλας και αστεροειδή γλυκάνισο.
- Ρίξτε σε μια κούπα και προσθέστε το προαιρετικό σιρόπι σφενδάμου, σφηνάκι εσπρέσο ή σαντιγί καρύδας.
- Γαρνίρουμε με ξυλάκι κανέλας και αστεροειδή γλυκάνισο.