Υλικά για 4 άτομα:
- 1 κρεμμύδι
- Ένα κομμάτι τζίντζερ
- 3 τσίλι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 στικ κανέλα
- 6 γαρύφαλλα (μπαχαρικό)
- 2κ.σ. tamari σως
- 2κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- Λίγο φρέσκο κόλιανδρο και μέντα
- 4 μπούτια κοτόπουλο
- 2κ.σ. ηλιέλαιο ή λάδι καρύδας
- 8 κρεμμύδια εσαλότ
- 2 λάιμ
- 1 μποκ τσόι
- 250γρ νούντλς ρυζιού
- Ανάμεικτες φύτρες φασολιών και χοϊσίν σως για το σερβίρισμα
Προετοιμασία: 15λεπτά
Εκτέλεση: 50-60λεπτά
Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι στα 4. Κόβουμε το τζίντζερ σε χοντρές φέτες. Κόβουμε 1 τσίλι στη μέση. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Τα τηγανίζουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. γυρίζοντάς τα μερικές φορές, μέχρι να ροδίσουν.
Ρίχνουμε στο τηγάνι 2 lt βραστό νερό. Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις ρίχνουμε μέσα. Προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλας, το γαρύφαλλο, την tamari σως και τη ζάχαρη με ένα-δυο κλωναράκια κόλιανδρου και μέντας και στο τέλος το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε με καπάκι στο τηγάνι και αφήνουμε το να σιγοβράσει για 40 λεπτά .
Όσο μαγειρεύεται η σούπα μας βάζουμε τα εσκαλότ σε ένα μπολ με βραστό νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με 2 κουταλιές λάδι ηλιέλαιου και τα τηγανίζουμε για 8-10 λεπτά έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τοποθετούμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα τσίλι και το pak choi τα λάιμ στα 4 και αι αφήνουμε στην άκρη για αργότερα.
Μετά από 30 λεπτά, ρίχνουμε το ζωμό μέσα από ένα τρυπητό σε ένα μπολ. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε τον ζωμό πίσω στο τηγάνι. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και το ξαναβάζουμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση, προσθέτουμε τα νούντλς ρυζιού και το pak choi και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά.
Αφαιρούμε την πέτσα από το κοτόπουλο, τη σάρκα από τα κόκαλα και ψιλοκόβουμε. Δοκιμάζουμε τη σούπα και προσθέστε αλάτι ή tamari σως εάν χρειάζεται. Ρίχνετε τη σούπα σε μπολ, περιχύνουμε με το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, μια χούφτα ανάμεικτες φύτρα φασολιών, μερικά φύλλα κόλιανδρου και μέντας, τα τηγανητά εσκαλότ, τσίλι κομμένο και μια κουταλιά hoisin σάλτσα.
Σερβίρετε με μπόλικο στυμμένο λάιμ.