Υλικά για 2:

  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού και λίγο στυμμένο
  • αλάτι
  • 120γρ. ζυμαρικά από κόκκινες φακές
  • 1 κ.γλ. κόκκινο τσίλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. σπανάκι
  • 125 γρ. φιλέτο σολομού, κομμένο σε κύβους 2εκ.-3 εκ
  • προσθέστε λίγο Philadelphia Light (προαιρετικό)

Οδηγίες:

Βάζουμε τον κόλιανδρο, 2 κουταλιές της σούπας λάδι, λίγο στυμμένο λεμόνι και λίγο αλάτι σε ένα πολυκόφτη και χτυπάμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.

Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με αλατισμένο νερό, τα ζυμαρικά, τα ανακατεύουμε και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, μετά τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα ανακατεύουμε.

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε το τσίλι και το σκόρδο στο λάδι, στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι σε δύο δόσεις και τηγανίζουμε μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε μέσα τον σολομό, καλύπτουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, περιχύνουμε με μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά. Ανακατεύουμε μέσα τα ζυμαρικά και σερβίρουμε διάσπαρτα με το μείγμα από τα βότανα.